28. joulukuuta 2010

Kertoisitko minulle
(ihan omasta päästäsi)
:  

a) tytön nimen 
b) pojan nimen
c) paikan (kaupunki tai sitten esim. koti, tietynlainen talo, metsä jne, voit kuvailla muutamalla rivillä) 
d) satuhahmon (valmiina olemassaoleva tai itse keksitty) 
e) luonnekuvauksen kuvitteellisesta hahmosta (tai jos et keksi niin olemassaolevasta) 
f) värin jolla maalaisit kerrostalon (saat päättää itse millaisen kerrostalon) 
g) lempivaatekappaleen (saa olla myös asuste, kengät tms. eikä sen tarvitse olla ykköslemppari jos sulla on monta) 
h) jonkinlaisen valaisimen (kerro millainen se on, ei pelkästään lamppu
i) mitä sulla on eniten ikävä? 

Voitte lähettää mulle näihin vastauksia sähköpostilla (emmesyys@gmail.com) tai kommentoida, ihan miten haluatte. Jos lähetätte sähköpostilla, en kirjoita mihinkään suoraan mitä kukakin on kirjoittanut, mutta mahdollisesti saatan käyttää jossakin tekstissäni mainitsemiasi asioita. 

Enempää en tästä vielä kerro, voin kuitenkin sanoa etten lupaa käyttää kaikkea enkä kertoa koskaan miksi tarvitsin näitä. Jotkut ehkä sitten hoksaa jos hoksaa ja jos saan jotakin aikaan. Sen verran voin paljastaa, että aion käyttää kertomianne asioita (jos joku nyt kertoo jotain) jonkinmoisena inspiraation lähteenä. 

Kiitos! 

(ps: saa kommentoida nimettömästi jos se tuntuu kivemmalta) 
(pps: jos ei millään keksi kaikkiin niin voi jättää välistä pari kysymystä) 

7 kommenttia:

 1. a) Miranda
  b) Ville
  c) Lahti (! ♥)
  d) Mirlia. Son prinsessa ja se asuu hienossa kartanossa ja sen elämä on mukatäydellistä, vaikkei oikeasti olekaan :D itsekeksin päästäni jeij.
  e) ihminen, joka ei raksta itseään, mutta rakastaa muita itsensäkin edestä. Ajattelee hassuja, puhuu järkeviä ja on itsepintainen. Osaa etsiä kaikesta positiivista ja kaunista (paitsi itsestään, edelleen).
  f) Oranssi!
  g) Isot hupparit ♥
  h) pöytälamppu (joka tosin oikeasti on tarkoitettu seinälampuksi), sellainen pieni siro spottivalaisin, jossa on huurteinen lasista valmistettu varjostin. Sammuu kytkimestä joka on liitetty noin 1,5 m pituiseen mustaan johtoon.
  i) 140 km päässä asuvaa poikaa! Aivan mieletön ikävä ♥

  ...innolla odotan tulevaa! (: Hirviä selittäminen tuli, mutta se ei kai tässä ole pahaksi?

  VastaaPoista
 2. a) Pihla, Sävel
  b) Valo, Pyry
  c) Lämminsävyinen huone, jossa punainen puulattia, tulipesä, paljon kankaita ja kynttilöitä. Pienet syvennetyt ikkunat, räsymattoja ja tyynyjä.
  d) Peter Pan!
  e) Poika, joka pukeutuu miten sattuu ja käyttäytyy miten haluaa, ei tahdo kasvaa aikuiseksi ja nauttii elämästään täysin siemauksin ottamatta stressiä vakavissakaan tilanteissa. Pelastaa usein neitoja pulasta, muttei ymmärrä kiintyä näihin kuten aikuiset tekevät.
  f) Afrikan mullanpunainen
  g) Siis värin jolla maalaisin lempivaatekappaleen? Sellaisen kauniin mekon varmaan khakinvihreäksi.
  h) Tuikkukynttilä oranssissa lasikipossa
  i) Mulla on ikävä huolettomuutta ja hetkiä, jolloin olin varma asioista joista olen nyt epävarma.

  Toivottavasti näistä oli jotain apua. :---)

  VastaaPoista
 3. a) Kaisla, Lumia
  b) Kaino
  c) Sumuinen metsä jossa on sinisävystä ja hämärää
  d) Ryysyissä kulkevä tyttö joka on sydämessään prinsessa, vaeltelee yksisarvisellaan sumuisessa sinimetsässä
  e) Kaunis ajatuksiltaan, pohdiskeleva ja vähäsanainen mutta sielukas
  f) maalaisin talon niin että se sulautuisi ylhääntä taivaaseen ja alhaalta se olisi lämpimän savyinen ja monivärinen, jokainen huoneisto erivärinen ja maalattu harjakattoiseksi taloksi sillai jännittävästi.
  g) Täydelliset kengät joissa on paljon pieniä kauniita nappeja rivissä ja korkoa ja kauniit moniväriset nauhat.
  h) Semmoinen vanhanlainen puinen sorvattu jalka josta lähtee suuri metallikaari jossa roikkuu suuri vajostin jonka kangas kuultaa paikoitellen läpi enemmän kuin kuuluisi ja siinä olisi ehkä reikiäkin, pieniä niin että niistä kohdalle osuessa valo osuisi silmiin ja ne heijastaisi kuvioita seinille. ja siinä olisi lämpimän sävyinen valo ja yksityiskohtia.
  i) sinua, ja montaa muuta ihanaa ihmistä.

  hih^^

  VastaaPoista
 4. a) valmetar
  d) matias
  c) rantakaupunki illan hämärässä, meren tuoksu ja vihreä ruoho. (bournemouth)
  d) pikkuinen ilkeä piru joka oikeasti tahtoisi olla enkeli.
  e) räiskyvä ja sosiaalinen persoona, mutta pinnan alta löytyy ujo, hiljainen ja hieman vaivaantunutkin tyyppi, jolla on paljon salaisuuksia.
  f) maalaisin 28-kerroksisen kerrostalon harmaaksi, ja kutsuisin kaikki kirjoittamaan sinne maalilla jotain kaunista.
  g) ihan liian mukavat intialaiset valkoiset haaremihousut jotka löysin kirpputorilta. tosin, ne oli niin mukavat että menivät hukkaan.
  h) ystävän hymy on paras valaisin mitä voi olla.
  i) yhtä mopolle tuoksuvaa poikaa joka tykkää pelata jääkiekkoa ja kiusata minua, Englantiin on myös hirmuikävä.

  VastaaPoista
 5. a) Mia
  b) Miska
  c) Leikkipuisto, joka on melko tyhjä, siellä on vain muutama leikkiväline, tärkeimpinä liukumäki, keinut ja katos, jonka alla on hiekalaatikko.
  d) Poika, jolla hiusten sijasta kasvaa kaisloja.
  e) Hyvin hiljainen tyyppi, joka ajattelee paljon. Puhuu normaaleista asioista mutta voi nopeasti vaihtaa aihetta syvällisiin. Kyllästyy helposti. Joskus liiankin itserakas, pitää usein itseään viisaampana kuin muita.
  f) Vanha kerrostalo, jonka parvekkeiden kaiteet ovat ruostuneet. Maalaisin vaaleankeltaiseksi.
  g) Punaiset tennarit. Molemmissa kengissä on reikiä ulkoreunoissa ja ne ovat kuluneet niin, että pohja on kellertävä. (kylläkin jo roskiksessa, mutta silti on ikuisesti ihanimmat <3)
  h) Paperinen suuri pallon muotoinen varjostin, joka roikkuu katosta.
  i) Kauneutta ja sitä yhtä iltaa, jonka vietin entisten ystävieni kanssa kynttilän valossa rankkasateessa leikkipuiston hiekkalaatikon katoksen alla. Ikävöin myös kyseisiä henkilöitä, tai enemmänkin niitä ihmisiä, joita he ennen olivat.

  VastaaPoista
 6. a)Petra
  b)Oiva
  c)Perinteinen vanha punainen pieni puutalo, semmoinen ihana suloinen mummonmökki, jonka pihalla on vanhoja omenapuita, joiden oksat kietoutuvat toisiinsa ja muodostavat upeita salaperäisiä katoksia puiden runkojen välille
  d)Harry Potter
  e)näitä on kaksi:
  1. Hän kuljeskeli taas kaduilla yksinään. Kierteli kortteleita toisensa perään astellen rauhallisin askelin. Hän ei puhunut sanakaan, ei ottanut mitään kontakteja vastaantulijoihin. Aivan kuin hän ei olisi heitä nähnytkään. Hän tutkiskeli harmain silmin kaikkea ympärillään olevaa ja kiinnitti huomiota vain pieniin yksityiskohtiin, joita kukaan muu ei huomannut. Ilmassa risteileviin raitiovaunujen sähköjohtojen muodostamiin kuvioihin, hauskan muotoisiin varjoihin, puiden lehtien tanssiin. Muuten hän oli aivan tavallinen, ei erottunut joukosta mitenkään. Hän oli samaa massaa kuin kaikki muutkin. Pukeutui samalla tavalla, puhui kuten muut, ei tehnyt asioita erilailla. Lukuunottamatta erästä toista seikkaa kaduilla kuljeskelemisen lisäksi. Hän varasteli katukiviä, niitä neliönmuotoisia, jotka peittävät kaupunkien keskustojen katuja. Hän keräili niitä. Teki niistä ison kokoelman ja kirjasi tarkkaan muistiin jokaisen katukiven kotikaupungin. Yksikään ei ollut kotoisin samasta kaupungista. Niiden kaikkien koti oli jossain päin maailmaa, jokainen niistä oli yksin ilman tuttuja hänen kokoelmassaan. Mutta juuri siksi se kokoelma olikin niin täydellinen. Niin iso, niin hieno, niin ainutlaatuinen.

  2. Pieni poika on laiha ja ikäistään nuoremman näköinen. Hänellä on ruskeat ohuet tikkusuorat hiukset ja oudon tyylisiä vaatteita, aivan äitinsä tyylin mukaisia. Poika on aivan hiljaa ja leikki vain yksikseen, puhelee vähän itsekseen outoja asioita, jotka selvästi kuuluvat leikkiin. Hän kävelee ympäri huonetta, välillä pysähtyy tekemään jotakin. Mitä hän tekee, sitä on vaikea arvata nopealla silmäyksellä. Mutta jos seuraa sivusta hänen touhujaan hetken aikaa, voi päästä sisälle hän maailmaansa. Hän elää vahvasti omassa maailmassaan, ehkä liiankin vahvassa. Hän menee valokatkaisijan luo, painaa valot pois ja sanoo samalla: ”valot pois.” Sitten hän kävelee toiselle puolelle huonetta ja hakee sieltä muutaman käyntikortin, palaa katkaisijan luo. Hän työntää kortin valokatkaisijan yläpuolella olevaan rakoon ja sanoo tällä kertaa: ”valot päälle”, ja painaa katkaisijaa. Valot syttyvät ja hän jättää kortin katkaisijaan, kuin hotellissa. Jos joku tulisi nyt vetäisemään kortin pois, hän todennäköisesti sanoisi: ” ei, ei, älä ota sitä pois.” Tai jos joku tulisi sanomaan jotain, ei hän kuulisi, olisi vain omissa maailmoissaan ja keskittyisi kovasti siihen, mitä on tekemässä. Uskomaton on hänen keskittymiskykynsä. Hän vaikka tylsän hetken tullessa voisi leikkiä jopa tunnin pelkällä kuminauhalla ja sormillaan. Pujotella sitä sormien ympärille, venytellä, ampua lyhyitä matkoja pölisten itsekseen jotain hiljaisella äänellä. Koko ajan kovasti keskittyen siihen, mitä tekee, kieli keskellä suuta. Ei antaisi periksi.

  f)semmoisilla kellertävän punertavan rusehtavan monilla eri sävyillä
  g)mustavalkoinen indiskan talvisilla kuvioilla koristeltu paksu villapaita
  h)kynttilä sellaisen metallisen matalan muffinssivuoan päällä (aaah<3)
  i)mulla on eniten ikävä kaveria, joka asuu kaukana, enkä ole nähnyt pitkään aikaan ja viimeksikin liian nopeasti vaan.

  VastaaPoista
 7. a) Minttu, Mei
  b) Oliver
  c) Amsterdamin kapeat kujat. Värikkäitä valoja, värikkäitä ihmisiä ja makeahkoa tuoksua.
  d) Muumien salaperäiset hattivatit,joilta törkeästi varastetaan ilmapuntari
  e) Hankala persoona, joka ei tiedä mitä mieltä on mistäkin. Pitää kaikesta erilaisesta ja kummallisesta, ja vastaavasti inhoaa massaa. On mieluiten yksin tai muutaman hyvän ystävän seurassa, vältellen väkijoukkoja.
  f) Maalaisin vanhan kerrostalon sinapinkeltaiseksi. Ikkunankarmit olisivat valkoiset ja iso puinen ovi tummaa puuta.
  g) Lämmin huppari jossa kaksinkertainen vuori. Siinä on kauniita kiemurakuvioita ja tilkkuja erilaisista kankaista. Huppuna on pitkä tonttulakkimainen ''hiippahuppu''
  h) Katosta roikkuvan yksinkertaisen hehkulampun päälle laskettu vanha miesten hattu, väriltään oranssi. (Vaikea selittää mutta meillä on tämmöinen)
  i) Sitä kun on kesäloman alku ja kaikki on yhtä hymyä. Mennään isolla porukalla Yyterin rannalle ja juhlitaan tulevaa kesää.

  VastaaPoista