7. maaliskuuta 2014

Me ollaan hiihtolomalla mun kotikotona Vantaalla, ja täälläpä onkin paljon enemmän kivoja kiertelypaikkoja kun tiesinkään - semmoisesta näkökulmasta katsottuna että jos on opiskelija (niinkun minä) joka haluaa sisustaa kotiaan söpösti ja vähän turhasti mutta mahdollisimman halvalla (ihan niinkun minä) ja mielellään myös olla ees jotenki päin ekologinen ja kierrättää (haluan!). Ja mahdollisesti myös uudistaa vaatekaappinsa sisältöä hieman samoin aattein, mutta siitä lisää myöhemmin.

Me lähdettiin tänään eläinkauppakirppiskierrokselle, joskin eilen koluttiin jo Tuusulan kirppis, ja siitä kirjoitan kuvien kera myöhemmin. Tänään suunnattiin kolmeen eri eläinkauppaan Itä-Vantaalla (eläinkauppaostoksista voit lukea lisää täältä) ja lisäksi vielä Konttiin sekä Kierrätyskeskukseen. Ja haluan ihan hirveästi näyttää mitä kivoja juttuja löysin ja miten käypään hintaan, koska kierrätys on kivaa ja onni siitä kun löytää jotain mukavaa käytettynä ja oikeasti halvalla niin on moninkertainen siihen verrattuna kun jos kävelisi kauppaan ja ostaisi sen uutena. 

Ensimmäisessä kuvassa on kasvihuone, tai en tiedä onko se oikeasti tarkoitettu minkään sortin kasvihuoneeksi, mutta minulle se tulee olemaan sitä. Epäiltiin että joku olisi voinut ehkä itse rakennella tämän jopa. Hintaa oli 4 euroa ja tämä löytyi Kontista. Takaseinän tulen ehkä verhoilemaan sisäpuolelta esim. nätillä lahjapaperilla jotta nuo muovilaadusta kertoilevat leimat saisi piiloon. 


Keräilin kontista myös viisi erilaista ja melkoisen söpöä kahvikupposta. Hintaa niille taisi kertyä yhteensä 1,40 euroa, ja mulla oli ajatuksena istuttaa niihin yrttejä tai jotakin muita pikkuisia kasveja. Ja sitten tietenkin sijoittaa ne tuonne uuteen kasvihuoneeseeni!Seuraava kuva käsittelee lähinnä askartelutarvikkeita tai siihen liittyvää. Korkit on Jennan projektiin Kierrätyskeskuksesta (euron taisivat maksaa) ja lanka on noin eurolla, tai joitakin kymmeniä senttejä reilulla, kirppikseltä jossa sielläkin pistäydyttiin mutta josta en ostanut itselleni varsinaisesti muuta kuin tuon lankakerän. Se on yhteen tiettyyn projektiin ja 100% puuvillaa. Söpöset vihreät puikot lähti Kontista mukaan parilla eurolla (en vaan voinut vastustaa tuota väriä!) ja aakkospaloja kerättiin pussiin 20snt edestä Kontin tuunaustarviketorilta. 


Pieniä värikkäitä peltirasioita on hyvin vaikea vastustaa, ja niin oli näitäkin. Kustansivat yhteensä Kontissa 3 euroa. 


Jokaisen oikeasti aikuisen mielestä (jollainen en itse ole enkä varmaan koskaan tulekaan olemaan) tämä on varmaan vähän järjetön ja hölmö, mutta aion sijoittaa sen yöpöydälleni jossa yleensä vallitsee hävityksen kauhistus. Kun paikkakin oli valmiina niin eihän 2 euroa nyt oikeasti ollut mitenkään liian korkea hinta tästä lokerikosta. 


Ja viimeisenä oikeasti edes hippusen tarpeellisempia käyttöesineitä kotiin. Kori maksoi 10 euroa Kierrätyskeskuksella ja vaikka nyt toinen sanka puuttuukin ja pieni reikäkin siinä on, niin eipä tuon kokosia punottuja koreja kyllä uutena voi edes haaveilla tuohon hintaan - tai siis ei edes semmosista voi jotka on yli puolet pienempiä. Ja mehän nyt aivan välttämättä tarvitaan kori kaikille meidän langoille, eikä niille vaan mikään ihan pikkuinen kori riitäkään! Sukkapyykkiripustinmustekala maksoi yhden euron, ja koska arvioitiin se melko tarpeelliseksi Ikeassa pari viikkoa sitten muttei siitä viitsitty sitä täyttä neljää euroa maksaa niin nyt oli oiva tilaisuus napata sekin mukaan.


Joten lopputulos on se että ilman tuota koria (joka näistä on selkeästi kallein ostos ja kattaa loppusummasta yli kolmasosan) nämä maksoi noin 16 euroa tai ehkä vähän alle, ja korin kanssa sitten kympin enemmän. Tuolla rahalla saatiin aikamoinen kasa enemmän ja vähemmän turhia sisustusjuttuja kotia piristämään sekä kivoja askartelu- ja käsityötarvikkeita. En ees halua laskea mihin kaikkeen mulla olisi varaa (tai ennemminkin ei olisi) jos ostaisin kaiken uutena kaupasta. Lisäksi sain hyvän mielen kun ihan itse löysin tämän kaiken ja sain taas kerran pelastaa pienen hippusen maailmaa. 

Tänään oli hyvä päivä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti