26. heinäkuuta 2014

Tämä on tällainen vähän pikapostaus kännykkäkuvilla, mutta ehkei se haittaa. 

Tänään oli tosi kuuma päivä, niinkuin viime päivinä kai kaikki päivät, mutta tänään sain todeta sen istumalla monta tuntia suorassa auringonpaahteessa myymässä puistokirppiksellä. Oltiin myymässä samaisella puistokirppiksellä myös viime vuonna, joskin sillon vietettiin siellä kaksi päivää eikä ollut yhtä kuuma kuin tänään. 

Aamupäivä meni istuskellessa sateenvarjon alla ja läkähtyessä. Meitä vastapäätä oli myymässä oman pöytänsä takana aivan ihana naishenkilö joka lainasi meille aurinkorasvaansa (päivän pelastus!) ja me vastavuoroisesti lainasimme hänelle kylmäkalleja ja kylmää vettä kylmälaukustamme vähän vilvoittamaan. Tuli molemmin puolin tosi hyvä mieli, ja pitkin päivää juteltiin kaikenlaista. Tällaista pitäisi ihmisten välillä ollakin, hyvän tekemistä ajattelematta sen enempää mitä siitä itse saa, koska siitä kuitenkin saa aina itse jotakin. Jos ei muuta niin hyvän mielen ja hymyjä. 

Tarkoituksena oli saada omia tavaroita vähän kiertoon ja mahdollisesti rahaa taskuun, eikä todellakaan kierrellä pitkin muiden myyjien maaplänttejä etsiskelemässä jotakin kivaa itselle, mutta pakkohan siellä oli kierros sitten kuitenkin heittää. Ostin heinähatun ja palan kangasta. Pala kangasta pääsi käyttöön heti tänä iltana. 


Kankaan myyjä oli tuonut sen Intiasta, ja se taisi olla hänelle aika tärkeä. Voivotteli kun ei koskaan itse keksinyt sille käyttötarkoitusta eikä oikein osaa ommella. Kerran kävelin ohi, mutta myöhemmin kipittelin sitten ostamaan tuon kangaspalasen. Oli jo visio mitä siitä voisi tehdä ja mihin se sopisi, joskaan en ajatellut toteuttaa tuota ajatustani vielä tänään. Toteutin kuitenkin. 


Päätin tehdä kankaasta housut. Tarkoituksena oli saada aikaan mahdollisimman löysät ja sopivan kokoiset (=pysyvät päällä) kesähousut (tai miksei niitä talvellakin voisi käyttää). Ensimmäisen kesähousuyritelmän voi nähdä muistaakseni edellisestä postauksesta. Näihin toisiin olen paljon tyytyväisempi ihan jo kangasvalinnan ja työn tarkkuuden takia. Resorin laittokin onnistui joku sata kertaa paremmin. Kangas ei tosin riittänyt ihan kokonaisiin housuihin kun halusin niistä niin reilun kokoiset, joten housujen takaosa on violettia kangasta. Se nyt ei näissä kuvissa näy, mutta on ehkä astetta vaaleampaa ja kirkkaampaa kuin tuo taustaväri toisessa lahkeessa. 


Nyt tuli sellainen olo että ehkä mäkin voin saada jotain oikeasti käytettävää aikaan ompelukoneella. Kaapissa on vielä kankaita (ei kylläkään ehkä ihan näin kivoja) odottamassa muokkautumista joksikin uudeksi. Tätä kangasta jäi myös sen verran yli että haaveilin vähän hurauttavani siitä vielä pieniä pussukoita tai vaikkapa mekon/hameen jollekin pienelle tyttöselle. 

Jäi hyvä mieli kirppispäivästä ja ompeluhetkestä. Nyt pitäisi malttaa mennä nukkumaan. 

3 kommenttia: