9. huhtikuuta 2015

Tänä iltana kummastusta herätti se että vielä vähän ennen kahdeksaa aurinko valaisi maisemaa, ja kun se alkoi laskemaan niin joka paikkaan laskeutui erikoinen, mutta kaunis valo. Jotenkin utuinen ja lämmin, tuntui että auringon painuttua läheisen kerrostalon taakse päivä vielä kirkastui. 


Meidän etupihalla on narsisseja, ne kun kuulemma selviää kylmästä ja niitä on helppo hoitaa. Onhan ne toki myös keltaisia, eikä se haittaa vaikka pääsiäinenkin meni jo. Kevääseen taitaa kuulua keltainen, ja tässä vaiheessa kevättä (kun se ei ole ihan vielä kunnolla alkanutkaan vaikka onkin) mitkä tahansa kukat tuntuisi keväisiltä. 


Viime aikoina olen tuntenut itseni kenties enemmän aikuiseksi kuin koskaan ennen. Varmaan se johtuu tästä kodista. Se että omassa kodissa on piha (vaikka pieni piha onkin), oma sisäänkäynti suoraan ulos (eikä rappukäytävään), portaat sisällä ja sauna saa tuntemaan itsensä enemmän aikuiseksi kuin uskoisikaan. 


Jottei kuitenkaan olisi ihan liian aikuinen olo, niin kukat voi onneksi istuttaa kaikki erivärisiin purkkeihin ja kirjat laittaa värijärjestykseen kirjahyllyyn. Eikä sukkien aina, tai koskaan, tarvitse olla samaa paria. Allaolevassa kuvassa on paitsi niitä erivärisiä kukkapurkkeja ja nättejä kynttilälyhtyjä, niin myös saavi. Aion kasvattaa siellä perunaa ensi kesänä.


Toisaalta kaikki puheet siitä ettei aina tarvitse olla ihan niin aikuinen voi varmaan perua tämän päivän jälkeen kun ostin uudet työkengät. Vannoin aina että mullehan ei semmosia mummokenkiä tule, että kun hankin työkengät niin ne on sitten jonkun väriset (= ei mustat eikä valkoiset) ja muutenkin nätit. Elin pari vuotta kauniin väristen ja söpöjen, mutta aika epäkäytännöllisten, työkenkien kanssa. Pikkuhiljaa, tai ehkä siksi kun kohta valmistun ja voin oikeasti päästä töihin, tuo työkenkävastarinta kuitenkin alkoi murenemaan. Tänään ostin juuri semmoiset kengät joita kohti en olisi katsahtanutkaan kaksi vuotta sitten. Ja ne on ihanat! Huomenna on kiva mennä töihin (on sinne kyllä muutenkin kiva mennä). 


Ja pieni sivuhuomautus vielä sille Iinekselle kaksi vuotta sitten: 
Sillä ei ole kamalasti mitään väliä vaikka kengät olisi tylsästi mustat kun sukat voi olla ihan minkä väriset vaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti