2. heinäkuuta 2015

Oon jo ihan meidän muutosta saakka halunnut tehdä postauksen johon laittaisin kuvia meidän kodista, sillain ihan kunnolla eikä vain pieniä palasia. Jotenkin kotikuvien ottaminen vaan aina on tuntunut musta vaikealta, kun aina on joku asia joka ei ole ihan valmis tai joka kaipaa jotakin, aina on edes vähän sotkuista ja aina on joku syy olla ottamatta niitä kuvia. 

Tänään me kuitenkin oltiin päätetty siivota, ja mä päätin olla välittämättä siitä että täällä on keskeneräistä. Siitä että kaikki taulut ja kuvat ei ole vieläkään löytäneet tietään seinälle eikä kaikkea ole oikein loppuun saakka pohdittu ja laitettu. Ajattelin että kyllä täältä silti voi ottaa kuvia, ja jos joskus tuntuu että täällä on jotenkin merkityksellisesti valmiimpaa, niin sitten voin ottaa uusia kuvia silloin. 

Meidän koti ei ole mikään "blogikoti", semmoinen aina kaunis ja siisti, värimaailmaltaan hillitty tai muutoin hieno ja yhteensopiva. Täällä kokonaisuuksia ei ole harkittu muuta kuin sen pohjalta mikä nyt voisi näyttää kivalta, mikä toimii meille ja mihin tavarat sattuu mahtumaan. Suurin osa tavaroista on ostettu käytettynä tai saatu, ja loput on lähes poikkeuksetta Ikeasta. Ja mun mielestä parasta sisustusta aina loppuviimein on siisteys ja puhtaus, ja taidankin olla vähän siivoushullu, ainaskin tuon talouden toisen asukin mielestä. Siitäkään huolimatta meillä ei mun mielestä ole siistiä. Ehkä vähän ristiriitaista. 

Mun mielestä kyllä kotikuvien ottaminen on vaikeaa muutenkin. On vaikea mahduttaa koko huone yhteen kuvaan sellaisena kuin haluaisi, ja on vaikeaa olla kuvaamatta pelkästään niitä siistejä ja söpöjä yksityiskohtia. Nautin kuitenkin itse niin paljon toisten kotikuvista, siis semmoisista mistä oikeesti näkee sen kodin eikä vaan yksityiskohtia, että päätin ryhtyä tähän kuitenkin. Kuvat ei ole priimaa, mutta luulen että ne ajavat asiansa kuitenkin. 

Ajattelin että laitan ensin pohjapiirroksen täältä, se ehkä auttaa hahmottamaan vähän minkälainen asunto on kyseessä, sikäli kun ketään nyt niin paljon kiinnostaa. Tämä on siis luhtitalo, meille tullaan sisään ensimmäisestä kerroksesta, mutta meillä on myös alakerta josta ei pääse ulos/sisään. Neliöitä on 74 ja tämä on kolmio. 


Ajattelin että aloitan kuvat loogisesti ulko-ovelta/eteisestä, mutta meidän piha on tällä hetkellä niin ruma että en halunnut ottaa siitä kuvaa ollenkaan. Voinkin siis saman tien pyörtää puheeni siitä että yritän olla välittämättä keskeneräisyydestä ja muusta semmoisesta. Voin kuitenkin vähän selitellä tätä sillä että me tultiin eilen muutaman viikon reissulta kotiin, ja sinä aikana ruoho (ja voikukat) on kasvaneet ihan kiitettävästi. Ennen reissua heitettiin kevätkukat pois, joten etupihalla on vaan tyhjiä kukkapurkkeja, ja tuuli on tuonut siihen pölyä ja roskaa. Ei siitä huvita vaan ottaa kuvia! 

Otin kuitenkin kuvan meidän eteisestä. Sen siivoaminen tosin ei tänään pitänyt sisällään muuta kuin talvitakkien survomisen kaapin perälle ja imuroinnin. Kenkiä on liikaa, samoin huiveja ja muita, mutta niin se nyt vaan menee. 


Seuraavaksi pari kuvaa olohuoneesta, joka siis on yläkerrassa. Kuvia ei vielä hirveästi olla saatu seinälle, ja tuntuu että kirjahyllytila ja dvd-hyllytila loppuu kesken. Nojatuoli on tosi suuri, mutta sohvakin pitää olla, joten ne on laitettu sillä tavalla kun ne saatiin järkevästi mahtumaan, mutta on täällä ihan kivannäköistä silti. Olohuoneessa pitää olla isot ja peittävät verhot, koska muuten jokainen ohikulkija voisi varsinkin iltaisin kurkistaa suoraan meidän olkkariin. En tiedä mitä voisin sanoa meidän olohuoneesta, mutta mun mielestä täällä on viihtyisää. 


Seuraava kuva on otettu sohvalla istuen. Mä sain valita että kirjat on värijärjestyksessä, ja sen takia dvd:t on Jennan päätöksen mukaan aakkosjärjestyksessä. Olen onnellinen että meidän keinutuoli mahtui olkkariin tässä kodissa, telkkarin alla on vähän hassu ratkaisu että kaikki tarpeellinen mahtuu sen lähettyville. Seinät näyttää kamalan tyhjiltä kaikissa näissä olkkarikuvissa, mutta ehkä vielä joskus... 


Mun vakiopaikka, missä nytkin istun tätä postausta kirjottamassa, on meidän jättinojatuoli. Juuri sopivan kokoinen paikka olla, ja käsinojille mahtuu hyvin kaikkea tarpeellista. Siistiltä tämä tuoli ei näytä, ja yleensä käsinojilla tosiaan onkin useimmiten keskeneräisiä kirjeitä, neuleita tai muuta vastaavaa. Etsinnässä on myös joku siistimpi säilytysjärjestely kaikelle paperitavaralle ja muulle. 


Yläkerrassa on myös suurempi kylppärivessa ja sen yhteydessä sauna. En tiedä kuinka olennaista siitä on laittaa kuvaa, mutta laitoin kuitenkin. Enkä tämän kuvan osalta jaksanut edes siistiä paikkoja, pyykit on kuivumassa, pyykkikone jo uudella kierroksella käynnissä ja suihkuverho repsottaa. Mutta niinhän se menee. Saunasta en ottanut kuvaa, mutta se nyt on aika perus sauna. Ihana sellainen kyllä. 


Keittiöstä tuli otettua aika monta kuvaa, mutta ei se haittaa. Ja keittiö onkin jotenkin tosi kaunis. Tuntuu että se on paljon helpompi esimerkiksi pitää siistiä kuin vanhan kodin keittiö. Siellä on riittävästi tilaa ja asioille on helppo löytää omat paikat. Tykkään myös siitä että keittiöön mahtuu kunnon kokoinen pöytä ja se on myös lähellä sitä ihan itse keittiötä eikä esim. erillisessä ruokailutilassa tai olohuoneessa. Keittiön seinä näyttää tosi tyhjältä, mutta siihen mulla on jo idea. Olen ajatellut ostaa siihen hyllyn johon voi laittaa kaikkia kauniita peltipurkkeja esille! 


Kuten sanottua niin kaappitilaa on ihanan paljon. Ainaskin vanhaan keittiöön verrattuna. On niin ihanaa kun tavaroille on omat paikat. (no okei, kaikkien keittiölaitteiden ei ehkä tarttis olla näkyvillä, mutta miksi sitten ees ostaa kivanvärisiä laitteita jos niitä ei kukaan koskaan näe)Keittiössä on myös yksi tuollainen valkoinen hyllykkö, ja vähän väliaikaissijoituksessa tuollainen pieni korisysteemi. Ei kai tuon silityslaudankaan paikka tuossa olisi, mutta siinä se nyt on kuitenkin. Haluaisin järjestellä tuon hyllyn vielä joskus nätisti, mutta vielä ei ole tainnut olla sen aika kun en ole saanut aikaiseksi. 


Meillä harvoin syödään keittiön pöydän ääressä. Lähinnä silloin kun on vieraita, ja joskus harvoin jos tuntuu siltä. Oon kuitenkin iloinen siitä että tässä kodissa keittiön pöytä on pysynyt siistinä eikä se ole samanlainen tavaransäilytyspaikka kuin vanhassa kodissa. Siellä tosin säilytystilaa oli niin vähän, että ei ihmekään. 


Pakko oli myös laittaa kuva mun ihanista onnenbambuista! Ne löytyi Lidlistä (ja tuo maljakossa vielä majaileva Ikeasta), ja oon niin ilonen miten ne on lähteneet kasvamaan. Oltiin juuri monta viikkoa poissa, ja silti ne on noin elossa. Voi vaikka verrata tuohon taustalla näkyvän kukkasen kuntoon. Täydellisiä kukkia mulle siis! 


Alakertaan menee portaat tuosta tämän mun nojatuolin takaa. Otin kuvan hamsterihuoneen ovelta, mutta laitoin sen nyt tähän ensimmäiseksi. Tuo ala-aula vai miksi sitä nyt sitten sanoisikaan on ihan kohtuullisen tylsä tila vielä toistaiseksi. Portaiden alla on kuitenkin aivan ihana tila josta olisi kiva tehdä jonkinlainen lukulöhötunnelmointinurkkaus. Toistaiseksi siellä on lähinnä säilytetty tavaraa. Kuvasin teille myös meidän imurin näköjään... 


Ylläoleva kuva on otettu hamsterihuoneesta, ja seuraavat kuvat onkin sieltä. Hamsterihuone on tämän asunnon se suurempi makkari, joka me kuitenkin valittiin sopivammaksi hamstereille. Huone on mun mielestä vähän hassu, koska se on tosi pitkän mallinen ja ikkuna on aika pieni. Tuo huoneen muoto rajottaa paljon sen sisustamista, mutta hamsterihuoneena se toimii kuitenkin ihan hyvin. Siellä on värikästä, mutta onhan se nyt kuitenkin tavallaan meidän lastenhuone, joten saa ollakin. Ensimmäinen kuva on otettu suoraan ovelta. 


Ja tämä toka kuva sitten tavallaan huoneen toisesta päästä. Hamsteriasumuksia bongattavissa yhteensä kuusi. 


Viimeisen kuvan nappasin toisesta päästä huonetta. Tylsiä valkoisia kaappeja, mutta säilytystila on täydellistä ja tarpeellista! 


Myös alakerrassa on kylppärivessa, ja vaikkei sitä olekaan sisustettu millään tavalla, niin otin sieltä nyt kuvan kuitenkin. On kätevää että myös alhaalla on vessa, mutta suihkutarkoitukseen tuota huonetta ei ole kyllä käytetty kertaakaan. Sen sijaan se on ihan omiaan hamsteriasumusten pesemiseen! Vähän ärsyttävän korkea ja kaikuva tila jota ei saa oikein mitenkään kodikkaammaksi, mutta minkäs teet. 


Viimeisenä meidän makuuhuone. Se on mun mielestä aivan ihana, vaikka joskus joku onkin saattanut vähän ihmetellä että miksi valittiin "omaksi huoneeksemme" tuo kaikista pienin mahdollinen. Vaikka meidän kotihan tämä on, kaikki on meidän huoneita. Me valittiin se yksinkertaisesti siksi että se tuntui oikealta, ja ollaan kyllä jo monta kertaa todettu että tunnettiin ihan oikein. Pienihän se on, mutta siksi juuri rauhallinen ja turvallinen. Tykkään tosi paljon siitä miten pelkistetty meidän makuuhuoneen sisustus on, ihan vaan siis siksi kun sinne ei mahdu oikein mitään. Vaan pakolliset asiat eli sänky, pimennysverho, lamppu ja pyykkikori. Ja pari asiaa seinillä. Tämän viimeisen kuvan laitoin ihan vaan siksi että näkisitte että näin pieni se oikeesti on. Vaikeaa tuolta oli saada mitään kunnollista kuvaa. 


Tulipas keksittyä paljon asiaa aika tyhjästä ja höpötettyä meidän kodista. Toivottavasti jaksoitte lukea ja katsella, anteeksi jos ette! 

Oma koti on kyllä mulle vähän sellainen asia, että vaikka tykkäänkin kodistani, niin silti sen jakaminen muille ihmisille edes näin blogin kautta vähän arveluttaa. Saati sitten ihmisten kylään kutsuminen. Tuntuu että tämä on sellainen oma pieni turvapaikka maailmassa, eikä tänne halua päästää ihan ketä vaan. 

Kuulisin kyllä tosi mielelläni mitä ihmiset ajatteli... 

9 kommenttia:

 1. Söpö koti ja ihanan paljon tilaa teillä on! Räsymatot luo niin kodikkaan fiiliksen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tykkään kyllä kovasti räsymatoista, minkä taitaakin huomata kun meillä näemmä on niitä joka huoneessa paitsi kylppäreissä, nyt vasta itsekin tajusin. :D Ja mun lempparimatto ei edes näy näissä kuvissa, mikä vääryys!

   Poista
 2. Oi oi ihan tosi ihana kotikolo!

  VastaaPoista
 3. Juuri siunnäköinen, ihana koti teillä! <3 Kodikasta ja sielukasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! On kyllä tärkeää että koti näyttää ja tuntuu omalta; kodilta. <3

   Poista
 4. Näyttää niin sun kodiltasi, sunnäköiseltä. Paikalta, jossa viihdyt ja lataat akkujasi.. Tykkään myös pohjaratkaisusta valtavasti, tilaa on vieraillekin eri lailla kuin peruskerrostalokaksiossa jossa ollaan ku sillit purkissa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuka sitten oletkin! :) Täällä tulee nyt kyllä tapahtumaan muutoksia, ehkä suuriakin semmoisia, lähiaikoina. Hamsterihuone jo muutti muotoaan. Mutta kerron siitä varmaan lisää sitten kun olen siihen valmis.

   Poista